Kategorier
Företagande

Mission: Sprida måltidsglädje!

Aldrig trodde väl jag att jag skulle bli egenföretagare igen. När jag startade i oktober trodde jag inte heller att det skulle bli aktuellt att använda en blogg för marknadsföring igen heller… Men nu sitter jag här och skriver mitt första inlägg i marknadsföringssyfte på över tio år.

För att förstå detta inlägg, så behöver jag dela lite av min bakgrund. 2004 startade jag ett företag som då hette 42 av Sverige, där jag gjorde egendesignade och egentillverkade smycken som jag sålde i butiker över halva Sverige. Till tredje kollektionen bytte jag namn på varumärket till 42ann och under dessa år hade jag en skapligt framgångsrik modeblogg i marknadsföringssyfte. Jag satsade fullt och gjorde allt själv, vilket inte alls funkade i längden. Så 2008 skaffade jag en anställning i livsmedelsbutik och gjorde om företaget till ett hobbyprojekt. Vill ni se lite minnen från smyckestiden finns en sida bevarad här.

Mat har varit ett stort intresse för mig under större delen av mitt liv och jag började engagera mig för bra mat 2006 genom Slow Food rörelsen. 2010 ville jag utvecklas vidare och började läsa till kostekonom. Jag har sedan dess jobbat med mat i restaurang och storhushåll på olika sätt. Många gånger har jag fått frågan om jag inte vill starta något eget, men att bli egen i restaurangbranschen kändes som det sista jag någonsinn skulle ge mig på. Jag visste hur kämpigt det va att vara egen i smyckesbranschen och jag vet att restaurangbranschen är flera gånger värre. Så att starta eget fanns inte alls i min tanke, inte ens när jag blev uppsagd från min anställning som restaurangmanager i maj 2020 till följd av Covid-19.

2020 har varit ett annorlunda år för oss alla. Jag fick min första helt lediga sommar, någonsinn. Jag har annars alltid jobbat och oftast haft två eller fler anställningar, speciellt under sommaren. Så med denna sommaren och mycket jobbsök, så började jag fundera på vad jag verkligen vill och vad som är viktigt för mig. Mitt mål är att sprida måltidsglädje, men jag vill kunna göra det under vettiga arbetsförhållanden. Vilket tyvärr är bristvara i den privata restaurangnäringen. Jag vill vara med och skapa goda förhållanden och få använda hela min kompetens, utan att behöva köra mig i väggen.

Jag började se att en möjlighet att kunna få till det skulle kunna vara att starta eget. När jag började skissa på idén trodde jag aldrig att jag skulle kunna få det att gå ihop, men när jag räknade på det så såg det möjligt ut. I alla fall om jag kunde få ”starta eget bidrag” från arbetsförmedlingen. Så jag skickade in ansökan och sa att går det igenom så kör jag… Vilket det gjorde… Så här står jag nu med eget företag sedan första oktober, 42ann AB va fött med ny skepnad och inriktining.

Fått mycket hjälp på vägen av vänner och konsulter.

Jag har under de första månaderna fokuserat på att hitta rätt kanaler och fundera djupare på vad jag vill marknadsföra och hur. Mitt mål är att sprida måltidsglädje, men hur gör man det bäst? Jag vill kunna förmedla min passion för hela måltidsupplevelsen och inte bara fokusera på bra råvaror. Jag vill visa att måltiden är så mycket mer än bara mat! Jag vill kunna förmedla mina tankar och min passion, för att kunna inspirera andra och sprida måltidsglädjen utanför min egna lilla värld.

Jag funderade länge på olika sätt att göra detta, genom videor, sociala medier, utbildningar och marknadsföring. Jag bollade dessa idéer med vänner och konsulter (har lärt från tidigare misstag att inte göra allt själv 😉 ) och landade till slut i att använda en blogg för detta. Jag har även kurser på en folkhögskola och andra tjänster ni kan läsa om på hemsidan där jag förmedlar måltidsglädje dagligen.

Då är vi nu här, med det första inlägget i denna blogg. Jag hoppas att det kommer bli till inspiration för många! Min ambition är att skriva ett inlägg per vecka, med lite djupare innehåll om måltidsglädje. Jag kommer försöka förmedla min passion för god mat och förklara hur det som är gott är nyttigt! Jag hoppas att även du ska vilja följa med på denna resa!

Välkommen hit! /Ann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *