Äta ensam?

Har varit några intensiva veckor då jag flyttat, vilket gjort att jag inte gjort några blogginlägg. Men nu är jag tillbaka med full kraft och tänkte dela lite mer personliga reflektioner idag. Lite om varför jag brinner så för måltidsglädjen!

Något av det värsta jag vet är att äta själv, förutom när det kommer till frukosten. Fast frukosten är för mig min tid för reflektion med Gud, så min upplevelse är att jag aldrig är ensam under den måltiden och kanske därför jag tycker så mycket om min frukoststund. Men i övrigt så tycker jag det är väldigt tråkigt att äta själv. Och även om jag älskar mat och smaker, så blir det sällan att jag lagar så mycket god och rolig mat när jag bor själv. Det va en av anledningarna till att jag började bjuda in mig själv att få laga mat hos andra för nästan tio år sedan nu. Att jag ville laga god mat, men jag kunde inte förmå mig själv att göra det till mig själv hemma. Inte när jag visste att jag skulle vara tvungen att äta det i min ensamhet. Det kändes även onödigt att orsaka så mycket disk, för att ordna en måltid till bara mig.

Som så ofta tänker jag att då jag tänker så här, så finns det nog fler som tänker så här. Och jag skulle verkligen vilja sprida mer måltidsglädje till alla som bor själva. Hitta sätt för att kunna göra hemmamiddagar där personer som annars skulle ätit själva framför sin dator eller tv, kan komma och avnjuta en god måltid tillsammans. I dessa pandemitider så är det svårt och går emot rådande rekommendationer om att man bara ska umgås med sina närmsta. Men jag hoppas att kunna få till bra sätt att sprida måltidsglädje till singelhushåll när väl pandemin är över i alla fall.

Men kanske finns det något man kan göra redan nu? Något som kanske jag inte tänkt på? Jag ber helt enkelt om er hjälp att komma på nya idéer. Hjälp mig att se nya sätt att sprida måltidsglädje till singelhushåll under och efter pandemin. Vad skulle krävas för att få dig att uppskatta de måltider du äter mer? Ni får gärna sprida lite måltidsglädje även till mig, när jag sitter och äter min nylagade mat i ensamhet.

Jag hoppas ni får en god vecka nu!

Så ses vi snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *